maanantai 3. lokakuuta 2011

The Room Indeed

Yksi tärkeimpiä huoneita asunnossa on Vessa. Vessan ulkonäköön ei yleensä juuri panosteta, vaan enimmäkseen keskitytään muun kämpän sisustamiseen. Miksi näin? Siistiytymishuonettahan kuitenkin käytetään päivässä monta kertaa moneen eri tarkoitukseen eikä huone jää yleensä vierailtakaan näkemättä.

Eräässä blogissa törmäsin kerran vinkkiin, jolla vessasta saadaan persoonallisen ja pirteän näköinen helpolla ja hyvin pienellä vaivannäöllä. Tässä ohjeessa kyse oli tavallisista postikorteista. Kivan nälöiset postikortit saa näppärästi kiinni laattoihin kontaktimuovilla, jolloin kosteus ei pääse vahingoittamaan niiden pintaa. Lähes kaikki postikortit ja vessojen laatat ovat kaiken lisäksi melkein saman kokoiset, joten niiden sovittaminen ei ole vaikeaa.
Päätin kokeilla kyseistä ohjetta oman vessamme seinälle ja ihan hyvinhän se lopulta onnistui!

Lähdimme Mikon kanssa askartelu/sisustus -liikkeeseen sillä muistin kyseisessä liikkeessä postikorttien olevan alennuksessa vain 30 sentin kappalehinnoin. Saavuimme paikan päälle ja aloin hamstrata erinäisiä luontoaiheisia kortteja, jotka ajattelin myöhemmin sovittelevani erinäisiksi kollaaseiksi. Kävellessäni erään huomiotta jääneelle kotrritelineelle löysin kuitenkin aivan uudenlaisen aiheen! Siinä oli läjä postikortteja, jotka kaikki olivat saman aiheisia ja -tyylisiä, joista olisi tietysti äärimmäisen helppoa koota jokun yhtenäinen kokonaisuus. Mustavalkoiset kuvat lapsista ja eläimistä olivan mielestäni myös hauska ja viihdyttävä aihe vessan vierailijalle naurettavaksi ja tutkittavaksi. Pitemmittä puheitta jätin aikaisemmat korttini kauppaan ja kokosin uuden sarjan.

Tältä minun vessani nykyään näyttää. 
Korttien asettelu seinälle mielestäni olikin koko projektin vaikein ja  stressaavin osuus. Ei ollut fyysisesti vaikeaa liimata ne laatoihin kiinni, mutta sen tiedostaminen, että "tämä nyt tulee olemaan se paikka josta en pysty sitä enää irroittamaan" teki tilanteesta haastavan. Liimailinkin siksi kortit ensin laatoihin pelkällä sinitarran palasella ja katsoin eri kulmista, millaisessa kollaasissa ne näyttäisivät parhaimmalta. Päässäni mietitty suunnitelma menikin kokeilun myötä ihan uusiksi.

Vaikka ei tämäkään ole varmasti ratkaisuista se täydellisin, 
olen kuitenkin päätökseeni melkoisen tyytyväinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti