torstai 21. heinäkuuta 2011

"Hey Nana"

Minulla ja Nanalla on aivan erityinen rakkaussuhde.
Vasta viikon kunnolla tunnettuamme Nana suhtautuu minuun kuin äitiinsä. Mikon ollessa kolme päivää yövuoroissa kissat nukkuivat kanssani. Nana piti minusta kuitenkin erityistä huolta. Aamuisin hän herätti minut nuolemalla varovaisesti kasvojani ja illalla käpertyi kainalooni kehräämään. Hän voi tulla syliini ilman mitään syytä ja kehräillä siinä tyytyväisenä ikuisuuden, vaikka muut kissat (mm. Kiki) pomppaavat jo muutaman minuutin jälkeen pystyyn. Nana tulee kasvojeni luokse ja suukottelee niitä kuonollaan. Sohvan selkänojalla ollessaan hän asettuu pääni taakse ja tuhise hiuksiini tassuttelemalla niitä samalla käpälillään.

Muutama päivä kisujen saamisen jälkeen leikkimielisesti "jaettiin" ne. Mikko: "Kiki on niin säälittävä ja huomionkipeä, että se taitaa olla mun kissa."  Nana oli tällöin mun kissa ja se oli sillä selvä. Samalla taidettiin todellakin ohjelmoida kissut niin, että Kiki tuli jatkuvasti Mikon luokse ja Nana taas kiintyi minuun. Tietysti rakastan heitä molempia ja huolehdin heistä ihan yhtä paljon. Sitäpaitsi ne taitavat molemmat kiintyä minuun hieman Mikkoa enemmän, sillä tämän kesän kotona vietettyäni, olen heidän kanssaan yötä päivää.

Olemme päättäneet ulkoiluttaa kissojamme pihalla ainakin muutaman kerran viikossa. Yleensä valjaissa olevat vauvamme vain kiipeävät niskaamme eivätkä suostu astumaan nurmikolle muutamaa askelta enempää. Eilen kuitenkin tapahtui jotain ihan muuta; Nana alkoi pomppia ja juoksennella kuin mikäkin orava! Lisäksi hän kiipeili puihin ja metsästeli hyönteisiä. Tämä kaikki teki hihnan perässä pysymisestä erittäin hankalaa, mutta selvisin siitä kunnialla. Mikolla ei tosin ollut lainkaan niin rankkaa. Vain silloin tällöin Kiki päätyi hieman matkimaan Nanaa, mutta suurimmaksi osaksi vain suostutteli tätä liikkumaan eteen päin. :--D

Syynä yllä olevaan ilmeeseen ei liene oletettava psykoottinen sairaskohtaus vaan Mikko. Yleisimmin kuvani epäonnistuvat juuri tämän häiritsevän valokuvaaja-amatöörin takia. Kyllä sitä vielä päiväkodissa yritettiin saada lapsi hymyilemään yksilökuvaa varten käsinuken avulla, mutta tämän ikäisen naurattaminen tekee vain pelkkää tuhoa..

(mekko: h&m)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti